SalvationInGod

vrijdag 23 december 2011

I will rejoice in the destruction of evil

Mensen hebben een probleem met het kwaad. Nu behoeft dit geen uitleg, want het kwaad brengt enkel ellende met zich mee en dat willen we allemaal vermijden als de pest. Toch?

Niet altijd! Soms drinken we het als gretige griezels, loerend op weer een nieuwe mogelijkheid om anderen een poot uit te trekken, te discrimineren, te onderdrukken, te vermoorden, te bestelen en beliegen. Het kwaad is voor de mens niets meer dan het onrecht dat hem persoonlijk aangedaan wordt.

Heb jij er wel eens bij stilgestaan hoeveel kwaad jij gedaan hebt naar anderen toe? En hoeveel zogenaamde ‘baat’ je hierbij had? En hoeveel lol je erin had, tot anderen het aan het licht konden brengen? De mens heeft een haat-liefdeverhouding met het kwaad: hij verafschuwt haar als het hem persoonlijk treft, maar hij grijpt het aan als hij er voordeel mee kan halen.
Deze egocentrische trekjes tonen exact wat er ontspoord is – wij zijn namelijk nooit geschapen om ‘voordeel uit dingen te halen’, maar om te genieten van de heerlijkheid van God. Dat er mensen zijn, die dit ontkennen toont alleen nog maar het topje van de ontsporing.

Gelukkig komt er ooit een einde aan deze ontspoorde staat. Ik wil je uitnodigen om te overdenken wat de woorden van de engel in Openbaring 18 betekenen. Babylon, de grote hoer, is zojuist gevallen en er is geen mens die haar ooit terug zal vinden, laat staan kan genieten van haar zogenaamde ‘schoonheid’. Dat die schoonheid in werkelijkheid een gruwel is, blijkt uit wat de engel zegt. Terwijl de aarde rouwt en weeklaagt over die grote stad, roept de engel de heiligen en profeten in de hemel op om zich te verheugen over haar vernietiging. Is dit niet barbaars? Hoe haalt die engel het in zijn hoofd om de hemelen op te roepen zich te verheugen in de vernietiging van Babylon? Dat komt, omdat de engel, in tegenstelling tot de mensen op aarde, niet egocentrisch is, maar een bepaalde tijd heeft moeten toezien hoe de naam van de Allerhoogste God bespot en veracht werd.

De Naam van de enige ware God wordt op velerlei wijzen beschimpt. Het zijn niet alleen de terroristische groeperingen, atoombommen, oorlogvoerende dictators, mensenhandelaars en moordenaars die hier hun afschuwelijke bijdrage aan leveren – het betreft ook de wereld van drugsfeesten, de porno-industrie, goddeloze popmuziek en dergelijke absurditeiten. Zou jij je erin kunnen verheugen als dit alles op één dag totaal weggevaagd wordt van de aardbodem en nooit meer gevonden zal worden? Dát is namelijk wat eeuwige vreugde betekent: God heeft waarlijk rechtgedaan; niet alleen aan hen die het leed hebben berokkend, maar ook aan hen die het lijden over zich heen hebben gekregen – als de Dag van toorn van het Lam aangebroken is, zal de christenheid juichen, want God duldt geen enkel kwaad meer: de maat is vol en de wereld zal waarlijk weten dat God regeert!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Plaats hier uw vraag en/of opmerking.

Blogarchief